• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень сприяння здоровому способу життя та безпеки життєдіяльності на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров'я»

Тиждень сприяння здоровому способу життя та безпеки життєдіяльності на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров'я»

2017-02-06

З 30 січня по 03 лютого 2017 року в Григорівській ЗШ І-ІІІ ст. проведено Тиждень сприяння здоровому способу життя та безпеки життєдіяльності на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров’я». Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань здорового способу життя було охоплено 100% (109) учнів навчального закладу.

На загальношкільній лінійці дітей ознайомлено з планом проведення тижня. Класні керівники під час проведення годин спілкування та виховних годин використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми такі як формулювання проблемних питань, складання читання та обговорення пам’яток, відгадування загадок та кросвордів, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи.

Заступником директора з виховної роботи Ткаченко А.І. був проведений виховний захід «Здоров’я – найцінніший скарб» для учнів 5-7 класів та проведено анкетування «Ти і твоє здоров’я». Результати показали, що у більшості учнів середній рівень здоров’я, але є і учні, які стоять на порозі катастрофи.

/Files/images/SAM_7672.JPG

Вчителем основ здоров’я Яровою Н.В. проведено виховне заняття з елементами тренінгу «Здоров’я - цінність нашого життя», на якому учні обговорювали складові здоров’я, корисні та шкідливі фактори, що на нього впливають. Використання інтерактивних вправ «Бінго», «Мої очікування», мозковий штурм, «Як розпорядитися своїм життям?» дозволило вчителю створити невимушену робочу атмосферу, залучити всіх учнів до активної співпраці.

На базі шкільної бібліотеки була організована виставка-огляд літератури з теми «Орієнтир – здоровий спосіб життя».

Цікавими і змістовними були заходи, проведені практичним психологом Хайруліною О.В. Так під час проведення диспуту «Правда про паління» учні розглянули проблему паління з різних боків, виступивши в ролі економістів, лікарів та хіміків та дійшли висновку, що аргументів «проти паління» набагато більше ніж «за».

/Files/images/SAM_7673.JPG

/Files/images/SAM_7676.JPG

Вчителем початкових класів Адамовою Н.В. був проведений для учнів 1-4 класів цікавий парад корисних порад щодо здорового способу життя,

/Files/images/SAM_7667.JPG

а з вчителем хімії та біології Ткаченком Р.П. учні 5-7 класів здійснили заочну подорож «Зелена аптека. Лікарські трави Кіровоградщини»

/Files/images/SAM_7664.JPG

/Files/images/SAM_7665.JPG

Медична сестра Осика Н.М. провела бесіду на тему «Профілактика простудних захворювань», що є дуже актуально в цю пору року.

/Files/images/SAM_7658.JPG

/Files/images/SAM_7661.JPG

Наприкінці тижня, учні старших класів, взяли участь у спортивній грі «Ми за здоровий спосіб життя», де показали свої вміння та витривалість.

По закінченні Тижня класні керівники підготували та здали матеріали проведення Тижня.

Закінчився тиждень загальношкільною лінійкою, на якій підведено підсумки роботи, відзначені найактивніші учні.

Найбільш ефективною формою роботи в школі є проведення тижнів знань безпеки життєдіяльності, так як дозволяють всю роботу зробити безперервною й системною та спланувати її на підвищення поінформованості учасників навчального процесу про негативні наслідки шкідливих звичок та сприяння формуванню здорового способу життя у вихованців.

Заходи, які педагогічний колектив провів з 30 січня по 03 лютого 2017 року були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Всі заходи під час проведення Тижня сприяння здоровому способу життя та безпеки життєдіяльності на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров’я» пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.

Педагогічний колектив школи приділяє особливу увагу навчанню дітей основами здорового способу життя. Ознайомлювати учнів з ними педагоги починають з перших днів навчання у школі. Робота педагогів допоможе дітям убезпечити себе від впливу негативних звичок в реальному житті та принесе свої результати, що допоможе виховувати здорове покоління. Сьогодні, навчаючи дітей правилам здорового способу життя, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростуть дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi